Директорка музею взяла участь у заході в Києві «Мова, ідентичність та конструювання пам’яті»

22 серпня 2024 року в Києві відбулась знакова подія — відкрита розмова «Мова, ідентичність та конструювання пам’яті», яка стала частиною виставки «Мовні вправи». Цей захід був присвячений обговоренню ролі мови в культурній ідентичності України, особливо в контексті сучасних викликів та процесів деколонізації. Виставка «Мовні вправи» висвітлює важливість української мови в повсякденному житті та підкреслює її значення як фундаменту національної ідентичності.
Однією з ключових учасниць події стала Ольга Серафимівна, директорка нашого музею. Вона поділилася своїм досвідом життя та роботи в умовах окупації Херсону, зокрема, розповіла про примус перекладати екскурсії на російську мову. Ольга Серафимівна також привезла важливі документи, які свідчать про діяльність музею під час окупації. Ці матеріали включають щотижневі звіти співробітників про наукову роботу та технічний супровід екскурсій, а також лист від Санкт-Петербурзького меморіального музею А.В. Суворова з подякою за проведення заняття з евакуації, книгу «Псковськи казки», яку розповсюджували серед дітей Херсону. На жаль, під час окупації деякі співробітники музею перейшли на бік окупантів, але більшість залишилися вірними своїм принципам.
Ця подія ще раз показала, що мова є не лише засобом комунікації, але й потужним інструментом у боротьбі за збереження культурної ідентичності, особливо в умовах викликів, з якими стикається Україна сьогодні.
Статистика и объявления
Продвигать публикацию
Все реакции:

Вы и ещё 11

Пошук по сайту

Календар подій

Серпень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Музейні новини

Послуги

Контакт

Адреса:
73000, Україна, Херсон, Херсонська область, вулиця Соборна, 9

Мапа