Шановні археологи! 🏺
Сердечно вітаємо вас з професійним святом!
Ваша праця безцінна для збереження історичної спадщини України. Завдяки вашим невтомним дослідженням ми маємо можливість зберігати, вивчати та передавати знання про минуле майбутнім поколінням. 📜
Сьогодні, у День археолога, ми віддаємо данину видатним особистостям, які зробили неоціненний внесок у розвиток археології на території Херсонщини🌾. Серед них – засновник нашого музею Віктор Гошкевич, вчені – Борис Фармаковський, Дмитро Яворницький, Георгій Скадовський, Ірина Фабриціус, Георгій Крисін, Аркадій Добровольський.
Серед археологів сучасної доби ми з вдячністю згадуємо Марину Абікулову, Миколу Оленковського, Валерію Билкову, Євгена Черненка, Генадія Євдокимова, Анатолія Кубишева, Сергія Буйських, Олексія Василенка, Олександра Симоненка, Світлану Біляєву.
Не можемо не відзначити і молоду плеяду археологів, друзів музею і дослідників Херсонщини, таких як Олена Дзнеладзе, Сергій Нємцев, Денис Сікоза та інших талановитих науковців, які зробили важливий внесок у вивчення нашого краю та поповнення колекцій музею.
Сподіваємося, що після закінчення війни території Херсонщини будуть розміновані, і археологи зможуть продовжити дослідження нашого краю. Адже завдяки їхній праці доведено, що херсонська земля була заселена з прадавніх часів, а не була диким полем, як це стверджують російські політики.
Археологи завжди вирізнялися великим патріотизмом та любов’ю до рідної землі. І сьогодні, під час війни, деякі з них не лише зберігають історію, але й захищають нашу Батьківщину на передовій. На захист України зі зброєю в руках встав Сергій Нємцев, за що ми йому безмежно вдячні🙏
Шановні дослідники, бажаємо вам міцного здоров’я, натхнення і нових успішних експедицій.
Дякуємо вам за вашу відданість і працю! З Днем археолога!🎉
📸На фото засновник музею В.І. Гошкевич на розкопках кургану «Царева могила», 1909 рік. З #колекція_музей_херсон
Возможно, это изображение 1 человек и текст

Пошук по сайту

Календар подій

Серпень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Музейні новини

Послуги

Контакт

Адреса:
73000, Україна, Херсон, Херсонська область, вулиця Соборна, 9

Мапа