Життя на межі. Директорка музею взяла участь у Книжковому Арсеналі в. М Київ

2 червня 2024 року в м. Києві у Мистецькому арсеналі завершився ХІІ-й Міжнародний фестиваль “Книжковий Арсенал”. Ця видатна, культурна подія, яка вже вдруге пройшла в часи повномасштабної війни, зібрала 35 тисяч відвідувачів. Під час ХІІ-го Книжкового Арсеналу було представлено 7 кураторських і спеціальних програм, серед яких була фокус-тема “Життя на межі” ( куратори Володимир Єрмоленко і Тетяна Огаркова).

Понад 260 гостей взяли участь у фестивалі. Серед запрошених була директорка Херсонського обласного краєзнавчого музею Ольга Гончарова. Як ніхто інший, вона, перебуваючи у прифронтовому місті, знає, яке воно – життя на межі. На цій локації зібралися творчі люди, які ділилися враженнями і емоціями, що пережили самі, ділилися знаннями та практичними досвідом, що набули під час роботи в особливих умовах, а саме – на межі життя.

Пані Ольга виступила у Панельній дискусії “Життя на межі”, де розповіла про життя в окупації, про тяжкі наслідки пограбування окупантами Херсонського краєзнавчого музею, про виставкову роботу і відкриття виставки “Незламна Херсонщина”, про рятування культурної спадщини,про видання збірки спогадів співробітників музею «Ненаукові записки». 

Також вона додала, що вдалося відновити усі види музейної роботи: науково-фондової,просвітницької, науково-дослідницької. 

Через неможливість приймання відвідувачів, в наслідок постійних ворожих обстрілів, музей перейшов у віртуальну площину і започаткував  лекторій “Музей онлайн».

Директорка музею також наголосила на тому, що російські окупанти порушили усі міжнародні права щодо захисту культурних цінностей.

Також на фестивалі були представлені дизайнерські хустки з колекції “Викрадене мистецтво” від бренду OLIZ. Шовкова хустка з зображенням золотих скіфських, сарматських прикрас, викрадених російськими окупантами, була подарована пані Ользі з надією на їх повернення в музей.

“Не можливо  коротко розповісти про усі програми, книжкові виставки, дискусії, презентації, про гостей фестивалю, організаторів та спонсорів проекту, але бажання поєднати творчих людей, спонукати їх до взаємодії, інтелектуального включення до дискусій, в яких народжуються нові ідеї, масштабні та локальні проекти, саме таку місію, на мій погляд взяли на себе організатори ХІІ-го Міжнародного фестивалю “Книжковий Арсенал” – відмітила пані Ольга.

Пошук по сайту

Календар подій

Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Музейні новини

Послуги

Контакт

Адреса:
73000, Україна, Херсон, Херсонська область, вулиця Соборна, 9

Мапа